Nostalgi och snöyra

Hej på er!

Förut idag så var jag ute på stan en sväng, en sista rush i julklappsjakten givetvis, till barnen då. Jag och sambon har bestämt att vi inte ska köpa julklappar till varandra utan åka på en skidresa med hela familjen istället. Det känns roligare, ett fint minne för familjen och dessutom ett break från alla skärmar, sociala medier och annat gluttande. Visst låter det bättre? I alla fall, när jag kilade runt i butikerna som bäst så sprang jag på en kille som jag kände igen så otroligt väl och efter två sekunder kopplade det – det var ju Hjalle från högstadiet. Vi hängde en väldans massa back in the old days och har gjort mycket stolleprov tillsammans. När vi skulle börja gymnasiet skilde sig hans föräldrar så han och hans mamma flyttade till Stockholm och därför tappade vi kontakten. Det var såå roligt att träffa honom igen! Han berättade att han jobbar på ett företag som utvecklar play station-spel och att han får provspela så mycket han vill – DRÖM för oss nördar ju. Så jäkla kul att han fortfarande har det intresset, precis som jag. Vi pratade om allt verkligen från alla monty pyton-filmer vi sett i våra dagar, våra första egna filmer vi spelade in med farsans gamla klump till kamera och även alla sena kvällar med kortspel och mopperace. Fattar ni vilken nostalgitripp vi tog på de 10 minuterna vi stod och pratade?

Han ska vara hemma i Norrköping över julen, fira med hans pappa och hans sambos föräldrar som också bor här, så vi bestämde oss för att ses i mellandagarna. Då ska vi ta en kaffe, jag ska visa honom butiken och så ska vi gå på rundtur i stans spelbutik så ska han få visa vilka spel han varit med och utvecklat. Så jäkla kul!

Här hemma är julstämningen på topp, ikväll ska vi både pynta granen och griljera skinkan och givetvis titta på julkalender. Den är ju jättebra i år måste jag erkänna! Även om man numera klassas som medelålders man. Har ni någon snö hemma hos er? Har snöar det visst för fullt just nu och barnen är på väg ut för att göra snögubbar och snöbollslyktor. Tror banne mig att jag ska följa med ut och kasta några snöbollar på dom! Ni hör att jag har barnasinnet kvar va? Det är viktigt säger dom, då lever man både längre och lyckligare! Förmodligen blir man dessutom en roligare förälder också!

Ha en skön kväll!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *