Livet som småföretagare

Välkommen till Databoden, som är en blogg som jag och mina kollegor driver. Databoden är namnet på vår Datorbutik som finns i Norrköping.

Bloggen kommer inte handla om så mycket om butiken utan mer om hur det är att vara småföretagare.

Innan vi kommer går djupare hur  livet som småföretagare ser ut, tänkte jag presentera mig själv. Mitt namn är Bo jag är född och uppväxt här i vackra Norrköping. Jag bor i en lägenhet över butiken tillsammans med min sambo och våra två gemensamma barn, två flickor som är 5 och 9 år gamla. Jag är alltså en minoritet hemma. Har försökt fjäska för frugan att vi får försöka skaffa en son men hon tycker att två graviditeter räcker. Skam den som ger sig!

Affären är ett familjearv skulle man kunna säga. Min morbror drev butiken sedan början av 80-talet, ni vet när mobiltelefoner var lika stora som bergssprängare eller boombox som det kallades och kassettband var det hetaste modet. Just det, ni vet säkert inte vad en bergsprängare är hehe. Min morbror drev företaget tills han pensionerade sig för 8 år sedan. Vid det läget hade jag arbetat för honom sedan jag var 17 år och kunde allt innan och utantill. Han blev väldigt glad när jag frågade honom om jag kunde ta över butiken. 4 år senare hade jag betalat av butiken till min morbror som hade flyttat till Spanien.

Det går väldigt bra med butiken, det är många som hellre köper en begagnad dator än lägga dubbelt så mycket på en ny. Vi hjälper även till med det tekniska, så om du skulle ha problem med din dator är det bara att svänga förbi så kan vi säkert hjälpa dig.

Det är en sak som vi dock skulle behöva förbättra och det är vårat kassasystem. Vi skriver fortfarande ut kvitton till våra kunder för hand. Vilket med tanke på vilken bransch som vi arbetar är rätt pinsamt. Jag har dock hittat ett som jag ska prova på som JobOffice har.

Det var allt för den här gången. Nu skall jag kila iväg till affären och handla lite fredagsmys till familjen. Sambon hämtar ungarna som båda har gymnastik på fredagar. Sedan blir det att kolla på Idol med familjen i soffan med en kall öl.

Hoppas ni får en toppen go kväll!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *